Informații despre câini și pisici

Ce câine mi se potrivește?

Cine decide să aibă un câine ca animal de casă trebuie să se implice trup și suflet. Până la urmă speranța de viață medie la câini este între doisprezece și șaisprezece ani. Așadar, un stăpân de câine își asumă pentru timp îndelungat responsabilitatea pentru o ființă dedicată stăpânului său. De aceea, decizia trebuie luată după gândire îndelungată și bine motivată. Vă acordăm asistență în acest sens în pagina următoare!

Întrebări ce dau de gândit

Animalele nu sunt piese de mobilier, ce pot fi depozitate sau înlocuite atunci când nu mai aveți chef de ele. În special pentru câini, schimbarea (repetată) a stăpânului este greu de procesat. De aceea, decizia de achiziționare a unui câine trebuie să aibă un fundament solid și să fie definitivă.

În cele ce urmează am compilat cele mai importante întrebări de formulat înainte de achiziție, precum și câteva scurte răspunsuri posibile și urmările luării diferitelor decizii:

Are câinele loc în locuința dumneavoastră? În casa dumneavoastră? Aveți o grădină ca posibilitate de joacă?

Răspunsurile la întrebarea legată de condițiile de locuit oferă informații decisive legate de posibilitatea de a crește corect câinele. Înghesuirea unui câine de talie mare într-o cameră mică nu este de exemplu ideală. Se întâmplă însă din păcate destul de des ca un câine să fie mai întâi cumpărat și apoi să se pună problema spațiului. Dacă locuiți cu chirie, trebuie să vă informați dacă aveți voie să țineți câini în locuință.

Cum stau lucrurile din punct de vedere financiar? Îmi pot permite un câine?

Costurile de achiziție nu sunt însă singurul efort financiar necesar. Trebuie să luați apoi în calcul vizitele regulate la veterinar, costurile vaccinărilor, hrana, accesoriile dedicate, cum ar fi lesele și castroanele, eventualele tarife pentru dresaj, cazarea intr-un hotel pentru animale de companie în perioada în care sunteți plecat în concediu.

Câine de talie mică, medie sau mare?

În principiu: necesarul de spațiu, costurile și efortul de creștere depind de mărimea câinelui. Cu cât câinele este mai mare, cu atât este și efortul mai mare.

Ce caracter trebuie să aibă câinele?

Câine de pază atent sau câne de joacă prietenos? Există câini care sunt relaxați la contactul cu străinii, cum ar fi de exemplu un labrador retriever. Alți câini se comportă mai degrabă rezervat și sunt chiar neîncrezători. Sunteți compatibil cu un câine care țopăie toată ziua în jurul dumneavoastră plin de temperament? Sau vă doriți un companion mai degrabă liniștit? Informați-vă despre diferitele caractere ale raselor de câini și gândiți-vă care vi se potrivește mai bine dumneavoastră și mediului de viață propriu.

De cât timp dispuneți pentru plimbări?

Mulți câini vor să facă excursii de kilometri întregi. Necesarul de mișcare variază de la o rasă la alta, respectiv de la un câine la altul. Un câine din rasa West Highland White Terrier trebuie să alerge între 1,5 și doi kilometri zilnic. Un dodge în schimb are nevoie de circa nouă kilometri pe zi, iar un câine de vânătoare irlandez este fericit dacă poate alerga până la paisprezece kilometri zilnic. Rasa chihuahua are un necesar de mișcare relativ redus. Pasiunea dumneavoastră pentru plimbări și condiția fizică trebuie adaptate la cele ale câinelui.

ro_RO